Voor de boer, met de boer

Jij als boer genereert veel data, echter is deze data nu vaak opgeslagen bij: de aanbieder van jouw machines en sensoren, partijen die onderzoeken voor jou uitvoeren en jouw afnemers . Echter is deze data van jou en jij wilt graag inzicht in deze data.  Jij kunt via Intoagri een koppeling laten maken met deze partijen van wie jij jouw data wilt inzien. De data komt dan direct binnen op jouw platform, die jij vervolgens weer kunt terugzien in jouw dashboard.

Inzichten zijn mooi maar gemak is wat je wilt, laat data voor je werken! Wat dacht je van het delen van data met jouw collega boer. Is het niet heel handig om bijvoorbeeld de bodemgegevens in te zien van de percelen die jij dit jaar van de buurman gebruikt! Dit is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden die het leven van jouw als boer makkelijker maken. Hiermee wordt de toekomst een stuk leuker!

Data beheren

Inzichten opdoen

Data delen

Waarom data delen?

Het delen van data is soms een verplichting, maar kan ook een strategische keuze zijn die je als boer veel oplevert. Het kunnen aantonen hoe je handelt en welke stappen je zet om tot de producten te komen die je produceert, kan waarde toevoegen aan je bedrijf. Dit maakt het niet alleen interessanter voor afnemers, maar ook makkelijker voor adviseurs om je van advies te voorzien.

Bij Intoagri houdt je als boer altijd zelf de regie over wat je deelt. Je hoeft niet hele datasets te delen, je kunt er ook voor kiezen om alleen de uitkomsten en inzichten te delen vanuit het dashboard.

Intoagri in de praktijk

Reind Katerberg

Melkveehouder Reind Katerberg is een van de eerste boeren die IntoAgri is gaan gebruiken. Wat hem enthousiast maakt? “Ik houd ervan om zelf in controle te zijn en aan het stuur te blijven van mijn bedrijf. Met het dashboard van IntoAgri kan ik zelf veel inzichten opdoen. Het geeft me grip op ingewikkelde materie zoals bijvoorbeeld de eco-regeling.”

“Zelf in controle”

Door duidelijk overzicht te hebben van alle perceeldata en dit te koppelen aan grondanalyses, kan Reind zelf inzichten opdoen. “Ik denk zelf de grote lijnen uit en schakel dan een adviseur in. De adviseur is geen tijd meer kwijt aan het interpreteren van data, maar kan zijn expertise toepassen en ik ben minder geld kwijt aan de uren.”

Meer grip en inzicht
Het is voor boeren geen gemakkelijke tijd, met regels die constant worden aangescherpt. Als boer heb je veel aan je hoofd en is er niet altijd ruimte voor nieuwe dingen. Toch ziet Reind wel het voordeel in van een nieuwe tool zoals Intoagri. “Door Intoagri doe ik zelf meer inzichten op. Het helpt me om dingen door te rekenen en mijn strategie daarop aan te passen. Ik ben blij dat ik door middel van Intoagri ook echt wat kan doen met alle data die er verzameld wordt, in plaats van dat het ontoegankelijk wordt opgeslagen door een andere partij. Ik heb nu zelf meer controle.”

reind-katerberg

Reind Katerberg

Drenthe, NL

230 melkkoeien

Waar we aan werken

Waterkwaliteit

Intoagri werkt aan de combinatie van verschillende datasets en -bronnen om ervoor te zorgen dat op perceelsniveau inzichtelijk wordt wat de invloed is van het handelen van de boer op het oppervlaktewater. Door de perceeldata, de bodemmonsterdata en de data van het waterschap te combineren krijg je inzicht op perceelniveau wat de invloed van (jouw) handelingen zijn op het water.

Voersaldo

Intoagri werkt aan de verdieping van het huidige voersaldo die werkzaam is op het dashboard. In deze verdieping wordt niet alleen het krachtvoer meegenomen in de weergave van het voersaldo maar ook het ruwvoer en de bijproducten. Tevens wordt de CO2 aanvoer uit aangekocht krachtvoer inzichtelijk en de voerefficiëntie melkproductie uit het ruwvoer

Teeltregistratie

Intoagri werkt aan de volgende stap om het voor boeren mogelijk te maken om hun teeltregistratie op het platform en dashboard van Intoagri te integreren. Hiermee krijgt de boer een totaalbeeld van zijn bodem en teelt en kan hij pro-actief handelen gedurende het seizoen.

Inzicht bodemziektes

Intoagri werkt aan de koppeling met een laboratorium die onderzoek doet naar bodemziektes. Het doel is om op perceelniveau, visueel, inzichtelijk te maken wat de “ziektestatus” is van dat perceel. Met “ziektestatus” bedoelen wij de aanwezigheid van bijvoorbeeld bepaalde aaltjes in de grond.

Contact opnemen

Intoagri helpt je verder

Met de werkwijze van Intoagri houd je als boer altijd de regie over jouw data en krijg je interessante inzichten

  • Regie over jouw data

  • Interessante inzichten

  • Toekomst gericht

  • Gemak